"De Jongens van Outdoor" Appelscha Open dag 6

Welkom bij "de jongens van Outdoor' Appelscha Open

 

 

Het is al weer weekend,  met een ochtend, middag en avond programma.Het opstarten verloopt voor de één wat gemakkelijker dan de ander. Je hebt ochtend en avondmensen. Of beide kan ook.

De eerste wedstrijden gaan al de baan op. Baan 1 een onderonsje tussen Paul en Petra tegen Koert en Roelie. De gezellige dames van de Beampipers ( Hanny en Jannie) gaan spelen tegen Akky en Anneke. Spannende pot, mss zijn de dames van TCA gisteren toch iets te lang blijven hangen op pre party van Tinus. We zullen zien..Op centercourt speelden Tom samen met Marga tegen Jan en Magda. Eerst een voorstelronde, dank voor invalster Marga! Tennis brengt mensen bij elkaar.. mooi. Het gaat soms niet alleen om het winnen maar lekker tennissen is ook prima.

Ondertussen worden de heerlijke fruit hapjes en soep gebracht door Woltinge en ’ t Scha. Baan 1 wordt ontspannen gespeeld. Niet te veel hoge ballen en lekker doorslaan ondanks de nieuwe harde ballen mooie netpunten en lange rally’s. In de tweede set kwamen Roelie en Koert meer in het spel en steeg de spanning. Uiteindelijk wel 1-6;3-6.Baan drie Akky en Anneke spelen goed maar Hanny en Jannie zijn iets beter. 3-6;3-6. Akky plukt zo nu en dan ballen weg bij het net en legt deze heerlijk weg. Mooie punten.Een ander team van de Beampipers zijn mooi op tijd voor de tweede ronde, eerst maar even zitten Riekes en Wouter…. En sfeer proeven

Onze jarige Tinus is ook weer fris fruitig om het de gebroeders wieling lastig te maken.Wordt het een verjaardag cadeautje?? Het gaat gelijk op 3-3.Uit Oosterwolde komen Jaring en Eric… baan 1 is vrij. Mannen kunnen meteen beginnen tegenRiekus en Wouter. 

Park wordt steeds gezelliger., Phil Collins en andere heerlijke muziek komt uit de speakers.De fruithapjes smaken goed en de soep wordt geserveerd! Heerlijk!De eerste set op baan 1 gaat naar Oosterwolde. Jaap en René gaan lekker, hier ook toch wel lange rally’s en omdat Tinus jarig is mag hij meederde keren proberen de bal weg te smashen.. dan maar een kort balletje.. scherp!! 

Baan drie blijft even leeg. Kan gebeuren, je weer nooit hoe het loopt.. vandaag wat ruimte in het tennisprogramma.Baan 1 nu ook leeg , Oosterwolde gewonnen, 6-3;6-2. “Lekker gespeeld, zeg”. De soep staat klaar. Allen ogen op centercourt.. er mag gezongen worden hoor..

De loterij prijzen zijn gewild. Tasje Simons zou ik wel willen hebben.. zegt ze…mooi. Eerst loten kopen..en ja hoor… doe maar drie  enveloppen…ooh leuk 61, 170 wauw…… oh lootje 570. De hoge lootjes zijn ondertussen verkocht. Denk ik..Tinus kan nog lachen mooi wel verloren maar het is toch zijn dag. 

Het is pauze 

Middagprogramma. Kiki is er ook. Baan 1 Appelscha’s onderonsje. Akky en Annke tegen Petra en Elvira. Mooi de tennisdames in blauw blijven druk zetten. 5-2 voor. Baan 2 Remco en Rahul tegen Paul en Douwe. De ballen worden op zak gehouden, anders worden ze nat. Verstandig. Hierdoor wel mooi rally’s en Remco met zijn backhand volley kort achter het net…. Ziet er cool uit. Soms kunnen Paul en Douwe er net bij soms ook net niet. Wel 5-2 voor. Baan drie gaat gelijk op Hanny en Jannie zijn er nog steeds en het staat gelijk tegen Wilma en Marjon. 5-5 op naar de eerste tie break vandaag? 

Tweede ronde fruit van Woltinge komt binnen. Ziet er weer fris en fruitig uit.

Baan 1 Elvira en Petra zetten door… 4-1. Tweede set op baan 2 mss omslagpunt..? Remco en Rahul komen er in… Kiki 4-4, 40-40. 6 breakpunten tis wat…Baan 3 is begonnen met de tweede set, Wilma en Marjon hebben de eerste set binnengesleept.

Super tie break , zware natte ballen maar ja daar heeft iedereen even last van.. wel ‘n mooie  en spannende pot. Beampipers hebben gewonnen. 10-8 Kiki kansloos. Zo kan het dus ook. Baan 1 Koert en Filip hebben het even zwaar.

De twee J’s van TCA zetten druk  maar hoe lang kunnen ze dit vast houden?? Baan 3 gaan Wildrik en Wilma starten tegen Johan en Henny. Wildrik sterk bij het net.Baan twee zijn Bram en Francien mss wel een te sterke tegenstander. Maar mooi oefenpotje. En toch worden er zo nu en dan een game weggesnoept. 2-4 voor Bram en Francien.

Baan 1 Wildrik en Wilma er wordt een tactisch spel gespeeld. Beide teams rust in spel. Mooie lange rally’s..Koert en Filip komen sterk terug. Ze kwamen net wat te kort.Geen tiebreak meer. Bram en Francien ook klaar. 6-0:6-2. En baan 3 Wildrik en Wilma…bijna klaar. Bos houdt zijn kasje aan. Koud? 

Maar we gaan door, op centercourt staan vader en zoon Hindriks tegen Hidde en Herman .. lange mannen bij het net wat een bereik…met die lange armen..Baan 1 Sandra en Margo ( Burmania) tegen Elriecke en Margaretha. De eerste set is voor laatst genoemde. Snel spel. Maar tweede set wel met 2-0 achter… spannend.

Het zonnetje komt door en sfeer zit er goed in. Bijna avond programma, en Winanda komt weer wat bloemen brengen.. prachtig ...

Center court.. Hans en Casper tandje erbij ?.. Servicegame wel winnen Hans.. om van de nul af te komen… kom op! En ja hoor omslagpunt.. 2-5….Baan 1 , kan ook anders… tweede set voor Sandra en Margo 6-0 , dit heet heul sterk terugkomen. Super Tie break. Gaat ook gelijk op.. mooi. Baan 2 ondertussen klaar.. jammer vader en zoon. 6-2;6-2.Leuke pot en prachtige foto’s. Zie website TCA.

Baan 1 uiteindelijk 10-7 voor Elriecke en Margaretha. Banen zijn allemaal even leeg.. 1810..baan vegen met de tractor.. neuh vanmorgen Hans al gedaan… waarvoor dank. Wie heeft morgenochtend baandienst?

De volgende wedstrijden (1830) op het programma: Anne en Wildrik tegen Peter en Michel uit  Ureterp. Wilma e en Marjon tegen Elvira en Petra en op baan 3 Roel en  Angela tegen Simon en Angela. Dus als iemand uit publiek zegt mooi bal Angela.. kan dit mss wel raar overkomen..Baan 1 klaar met inspelen, baan  2,  2-1 voor Ureterp., baan drie gaat gelijk op. Roel en Angela gaan lekker mee. Eerste set 7-5 Mooie pot. Baan twee gaan wildrik en anne met een flinke vaart naar de tweede set. Baan 1 eerste set voorbij 6-1 voor Appelscha. Kan soms toch wel snel gaan. 

De sfeer zit er goed in..” its raining men…” voetjes op de dansvloer.. welke? Gewoon in de kantine.. kan allemaal hoor. Baan 3 Roel en Angela willen dansen i.p.v. tennissen? Mag ook …met 6-2 van de baan rap naar de dansvloer…Elvira en Petra maken het spannend in de tweede set. Gaat gelijk op 2-2:3-3, uiteindelijk 6-4 gewonnen. Sjemig Elvira het blijft bijzonder die service.. bal verdwijnt bij opgooi bijna in de wolken 

De volgende wedstrijd  gaat al weer de baan op Jamie en Casper tegen Riekes en Wouter… wordt een mooie pot. Casper wint zijn wedstrijden met Jamie maar niet met zijn vader… kan hij deze trend doorzetten? Leo en Anne-Rinse mogen tegen Wijnand en Johan.

Petra in winning mood vandaag?  Doe mij maar twee enveloppen… goed bezig… wie weet ook nog een nieuw horloge om de pols. Sverre gaat maar weer eens rond…met de loterij-enveloppen. Paul is ook goed bezig …Petra even uit het zicht en doe mij maar 6 enveloppen. Cadeautje voor zijn vrouw..?

De ander wedstrijden geen verslag. De schrijver stond zelf op de baan..leuke pot en met Angela kun je zeker wel leuke lange rally’s spelen… wat een backhand slag zeg..

Waar het vandaag ook om ging was de extra loterij.. jaja een mooi dameshorloge van Juwelier Simons uit Oosterwolde kon zo maar gewonnen worden. En diverse andere prijzen mooie prijzen…om de spanning er goed in te houden. Een bon van De Appelsche hof , vakantiepakket met kaarsen,en schoonmaakpakket van Mulder Dier en Tuin.. Wildrik pakt de microfoon want dat is nodig buiten en de speakers staan binnen. Als het maar duidelijk is toch? Het eerste prijsje…de vakantie kaarsen gaat naar Pieter B. Een tweede prijs gaat naar …Herman O. Eet smakkelijk ..Van harte… lekker genieten…Het Mulder Dier en Tuin pakket gaat naar Anne E.lekker poetsen maar... tot slot de hoofdprijs gaat naar… raar maar waar… naar Sverre.. Onder toezicht van aantal juristen heeft de verloting precies volgens plan plaatsgevonden. 

Hoe zal het morgen gaan… ik zeg kom gerust langs …Er staan mooie wedstrijden op het programma, veel tennis maar ook voetbal en uiteraard lekkere hapjes, heel veel gezelligheid, en als afsluiter de grote loterij……  Tot dan…..      

 

Mede mogelijk gemaakt door onze ballensponsor:

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 516 432 777

Tennis Club Appelscha

Boerestreek 20A
8426 BP Appelscha