Vernieuwde Junioren competitie

05 november 2019

Het voorjaar is nog ver voor ons maar we vragen (ouders van) JUNIOREN  de nieuwste tennis ontwikkelingen goed te volgen. 

In de afgelopen jaren nemen steeds minder jeugdspelers deel aan de KNLTB Junioren competitie. Tijden veranderen en dus ook de wensen en behoeftes van jeugdspelers. Daarom is er aan de jeugdspelers zelf gevraagd hoe we de Junioren competitie beter kunnen laten aansluiten op hun wensen. Belangrijke inzichten waren onder andere dat een competitiedag te lang duurt, de wachttijden tussen de partijen te lang is en de overgang tussen de Groene competitie en de Junioren competitie te groot is. Al deze inzichten hebben geleid tot een vernieuwde Junioren competitie! De Junioren competitie bestaat in 2020 uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. 

Klik hier voor nadere informatie.

Aanpassing leeftijden

Als een kind 11 jaar is, speelt hij dan in Tenniskids Oranje, Groen of valt hij dan onder de junioren? Ouders zien af en toe door de bomen het bos niet meer. Maar ook voor tennisleraren en verenigings-functionarissen is de leeftijdsindeling bij de jeugd niet altijd duidelijk. Daarom wordt er vanaf de Voorjaarscompetitie 2020 een aangescherpte leeftijdsindeling gehanteerd die zowel voor competitie als Open Junioren Toernooien gelijk is.

Klik hier voor nadere informatie

Medio januari 2020 ontvangt u bericht van de junior vereniging competitie leider betreft het inschrijven voor de competitie.. 

Nieuwscategorieën Junioren

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 516 432 777

Tennis Club Appelscha

Boerestreek 20A
8426 BP Appelscha